latinica  ћирилица
10/08/2017 |  16:21 ⇒ 16:44 | Аутор: РТРС

Гори на Луштици, Бококоторски залив у диму

На херцегновском дијелу Луштице, изнад села Петровићи, поново се активирао пожар који се у једном моменту примакао кућама на око 50 метара, а Бококоторски залив је надвијен димом.
Херцег Нови - пожар - Фото: СРНА
Херцег Нови - пожарФото: СРНА

Командир Добровољног ватрогасног друштва /ДВД/ Кртоли Милан Вукошић рекао је да су ватрогасци из Херцег Новог на терену и уз помоћ припадника ДВД Кртоли и приватних цистерни настоје да угасе пожар.

“Активно је двадесетак ватрогасаца, са четири-пет возила и приватним цистернама. Пожар се био примакао кућама. Затражена је помоћ авијације МУП-а", рекао је Вукошић за Радио "Јадран".

Он је додао да је на тиватском дијелу Луштице ситуација идентична као протеклих дана. У првом дијелу дана до поподневних часова, дим тиња на неколико мјеста, али први налети маестрала распирују ватру.

"Углавном су то локације Гошићи, Горњи и Доњи Крашићи. Кад нема вјетра, контролишемо, међутим, чим вјетар крене поподне, све се поново активира", рекао је Вукошић и додао да је на осталим дијеловима Луштице за сада ситуација стабилна и под контролом.

Извор: СРНА