latinica  ћирилица
10/08/2017 |  16:31 | Аутор: РТРС

Дачић: Нервоза због мог приједлога о Косову све говори

Можда је сва та нервоза коју је изазвао мој предлог о разграничењу на српско и албанско најбољи показатељ којим путем би требалo да идемо, рекао је министар иностраних послова Србије Ивица Дачић.
Ивица Дачић - Фото: СРНА
Ивица ДачићФото: СРНА

"Добро је што је у јавности покренут дијалог о Косову и што се чују различите идеје. Занимљиво је, а то је примјетио и предсједник државе Александар Вучић, да је досад само моја идеја о разговорима о разграничењу на оно што је српско и оно што је албанско изазвала велику нервозу на многим странама. Такву нервозу не изазивају ни приједлози да се одрекнемо Косова ни предлози да одржимо замрзнути конфликт", истакао је Дачић.

Ово је за Спутњик изјавио Ивица Дачић, министар иностраних послова Србије и лидер Социјалистичке партије Србије, који се конкретним приједлогом међу првима укључио у јавну полемику о рјешењу за јужну српску покрајину.

"Можда је сва та нервоза коју је изазвао мој приједлог и показатељ којим путем би требало да идемо и како да дођемо до рјешења којим ће све стране бити незадовољне. Јер само једно такво рјешење ће истовремено обезбиједити трајан компромис за будућност. О детаљима плана разговараћу са предсједником Србије Александром Вучићем кад унутрашњи дијалог о Косову и Метохији постане институционализован", најавио је Дачић.

Извор: Спутњик