latinica  ћирилица
11/08/2017 |  13:31 ⇒ 14:23 | Аутор: РТРС

И. Сарајево: Изградња нове болнице тече према плану

Изградња нове Болнице Источно Сарајево тече планираном динамиком, упркос отежаним условима рада због врућине, рекао је Срни Даворин Турајлић из фирме "Марковић инвест", која је извођач радова.
Изградња болнице у Источном Сарајеву - Фото: СРНА
Изградња болнице у Источном СарајевуФото: СРНА

Турајлић је навео да се граде три етаже и двије ламеле, а у току је бетонирање темељне плоче, након чега слиједи постављање конструктивних елемената по спратовима, стубова и греда, а онда уградња бетонских плоча.

Према његовим ријечима, планирано је да до краја новембра буду завршени сви бетонски радови и објекат припремљен за затварање фасадном браваријом, да би у зимском периоду могли да буду извођени унутрашњи грађевинско-занатски радови.

Портпарол Болнице Источно Сарајево Далибор Бошковић рекао је да су у тој здравственој установи задовољни динамиком радова и надају се да ће бити испоштовани сви рокови.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић положили су 7. јула камен темељац за нову болницу, чија би изградња и опремање, према највишим стандардима које захтијева савремена здравствена установа, требало да коштају 46,58 милиона КМ без ПДВ-а.

Додик је том приликом предложио да се нова болница зове "Србија", а планирано је да, када у потпуности буде завршена, савремене медицинске услуге пружа за око 120.000 становника Сарајевско–романијске регије.

Површина зграде биће 10.500 метара квадратних, а чиниће је два спојена објекта - стационарни и технички, који ће бити повезани са недавно изграђеним поликлиничким објектом.

Извор: СРНА