latinica  ћирилица
11/08/2017 |  15:13 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Бањалука: За реконструкцију друштвених домова планирано 350.000 КМ (ВИДЕО)

За реконструкцију друштвених домова на сеоском подручју Бањалуке ове године из градског буџета планирана је 350 хиљада марака.
Друштвени домови - Бањалука - Фото: РТРС
Друштвени домови - БањалукаФото: РТРС

 У току је реконструкција друштвених домова у Дебељацима и Драгочају.

За санацију и реконструкцију друштвених домова у ове двије мјесне заједнице планирано је издвајање 180 хиљада марака. Мјештани, задовољни, кажу обновљене просторије послужиће за културни живот и дружења.

На друштвеном дому у Дебељацима биће извршена унутрашња реконструкција и уређење. У Драгочају неопходна је комплетна грађевинска реконструкција, унутрашње уређењење просторија, санитарија и столарије. 

- Јесте ево инвестиција неких 150 хиљада КМ. Надамо се да ћемо с тим ставити овај дом у пуну функцији и да ће служити сврси оном што је намјењен али и да ће се у њему одржавати културна и друштвена дешавања - истакао је Милан Вучковац из МЗ Драгочај.

- Ми смо хтјели да ове године урадимо санацију друштвених домова на сеоском подручју, зато смо одабрали ове двије локације да кажем најудаљеније, да буду с краја на крај града. Започета је и изградња друштвеног дома у Љубачеву - нагласио је градоначелник Бањалуке Игор Радојчић.

Планирано да сљедеће године у Драгочају буде реконструисан мост на улазу у ово насеље, а постоји потреба и за реконструкцијом основне школе и завршетак изградње споменика палим борцима у овом насељу.