latinica  ћирилица
11/08/2017 |  15:35 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Општина Лакташи намјерава отворити нова радна мјеста у привреди (ВИДЕО)

Реализацијом пројекта "Јачање локалног партнерства за унапређење тржишта рада и повећање запослености" општина Лакташи у наредних годину дана у сарадњи са консултанском кућом "Лир еволуција," намјерава отворити нова радна мјеста и запослити нове раднике.
Лакташи (Фото: laktasi-info.com) -
Лакташи (Фото: laktasi-info.com)

До нових радних мјеста незапослени би требало да стекну преквалификацијама и доквалификацијама као и самозапошљавањем у области пољопривредне производње.

- У овом случају говориомо о дрвној индустрији и производњи елемената за пчеларску производњу за пчеларе и са те стране покушавамо да објединимо, обуку, доквалификацију, преквалификацију и могућност запошљавања - навео је директор Консултанске куће "Лир еволуција" Бања Лука Славиша Јелисић.

Општина Лакташи, са партнерима у пројекту, Школом ученика у привреди Бањалука и Пчеларском задругом "Крајинамед" намјерава у наредних годину дана запослити више од 50 радника.

- Пружићемо прво могућност да се људи обуче и то минимум 110 људи да се обучи и 60 људи да добије посао и то је оно што је минимум који ми намјеравамо реализовати кроз пројекат вриједности 200.190 марака - рекао је начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић.

- Ми ћемо дати свој несебичан допринос да извршимо обуку свих заинтересованих лица у области дрвопрераде наравно са нашим осталим партнерима од којих ће они који буду прошли адекватну обуку моћи да се запосле у нашем предузећу - истакао је директор Пчеларске задруге "Крајина мед" Бања Лука Бранислав Поповић.

За доквалификацију и преквалификацију као и самозапошљавање моћи ће да конкуришу само незапослени који се налазе на евиденцији Завода за запошљавање. Осим у Лакташима исти пројект ЛИК намјерава реализовати и у Челинцу и Бања Луци.