latinica  ћирилица
12/08/2017 |  14:46 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Стевандић: Не смије се игнорисати проблем одласка младих (ВИДЕО)

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић сматра да се не смије игнорисати проблем одласка младих са ових простора.
Ненад Стевандић - млади - Фото: РТРС
Ненад Стевандић - младиФото: РТРС

"На нама је да тај проблем не игноришемо и не злоупотребљавамо младе, већ да правимо програме како да млади кроз запошљавање буду конструктиван дио друштва", рекао је Стевандић данас новинарима у Бањалуци поводом Међународног дана младих.

Он је рекао да Уједињена Српска има много програма за младе - од ИТ сектора, који је неискориштен у урбаним срединама, до останка на селу путем властите пластеничке производње, у руралним срединама.

Када је ријеч о проблему одласка младих са простора БиХ, Стевандић је рекао да је то општи проблем читавог Балкана, подсјетивши да су Бугарска и Румунија када су ушле у ЕУ изгубиле 12 одсто младих.

"Власти морају да праве програме и догађаје, да задрже младе на овим просторима. С друге стране и млади су дјелимично криви јер њихова борба је врло често више усмјерена на критику, а мање на конструктивна рјешења", каже Стевандић.

Предсједник Актива младих Уједињене Српске Миле Аљетић рекао је да Уједињена Српска данас промовише саборност и сарадњу између младих из свих политичких странака, истичући да су једини сукоби који су дозвољени они на спортском терену и око идеја, те да млади не смију бити таоци било каквих подијељених политика.

Поводом Међународног дана младих, Актив младих Уједињене Српске организовао је данас на игралишту бањалучке Основне школе "Иво Андрић" турнир у уличном баскету, а дио новца од котизације биће уплаћен у хуманитарне сврхе.

Овом догађају присуствовао је и замјеник предсједник Уједињене Српске Славко Дуњић.

Извор: СРНА