latinica  ћирилица
13/08/2017 |  08:12 | Аутор: РТРС

Несметано одвијање саобраћаја, учестали одрони

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија несметано, а возачима се скреће пажња да су учестали одрони на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Из АМС-а напомињу да је у дане викенда смањен обим радова на путевима, али да је обавезно поштивања привремено постављене саобраћајне сигнализације.

На дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор у току је изградња вијадукта "Маховљани" због чега је затворена за сав саобраћај, па возачи могу користити петљу "Александровац".

На ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја због постављања лед маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице".

Возила успорено саобраћају на магистралном путу Бањалука-Прњавор због радова на изградњи ауто-пута Бања Лука-Прњавор. На овој дионици саобраћај ће се до 31. августа одвијати у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час, а могуће су и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

На дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету Маховљанске петље због изградње вијадукта долази до обуставе саобраћаја у времену од 23.00 до 5.00 часова у максималном трајању до 30 минута.

У мјесту Драгаловци на регионалном путу Драгаловци-Горња Вијака почела је изградња пјешачке стазе због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На подручју општине Сребреница због реконструкције коловоза измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар.

На регионалном путном правцу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака због клизишта возила саобраћају једном траком.

На подручју ФБиХ радодови се изводе на путевима Маглај-Жепче, Доњи Вакуф-Травник, Тузла-Калесија и Бугојно-Купрес и Сарајево-Вогошћа.

На граничним прелазима задржавања тренутно нису дужа од 30 минута.

Из АМС-а подсјећају возаче да су за међународни промет возила привремено отворени гранични прелази Дужи-Имотица, Орахов До-Слано и Хаџин Поток-Боговоља.

Извор: СРНА