latinica  ћирилица
18/08/2017 |  15:53 | Аутор: РТРС

Спријечен покушај кријумчарења Јермена и нелегалан улазак 10 странаца

Службеници Граничне полиције Хум спријечили су кријумчарење троје држављана Јерменије из Црне Горе у БиХ, као и нелегалан улазак 10 страних држављана.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Из Граничне полиције БиХ саопштено је да су Јермени откривени јуче на подручју Чајнича граничном контролом аутомобила марке "БМВ" регистарских ознака БиХ којим је управљао држављанин БиХ чији су иницијали Х.Д.

Даљим радом дошло се до сазнања да се у везу са овим кријумчарењем доводе држављанин БиХ Б.Г. и држављанин Албаније чији су иницијали А.Л.

Према наредби тужиоца Тужилаштва БиХ, ова лица ухапшена су сумње да су починила кривично дјело кријумчарење људи.

Држављани Јерменије су, у складу са Законом о странцима, прекршајно процесуирани и предати припадницима Службе за послове са странцима, а у току је даљи рад на овом случају.

Припадници Граничне полиције БиХ јуче су у илегалном преласку границе спријечили 10 страних држављана.

У граничном појасу на подручју Требиња откривено је седам илегалних миграната без личних докумената који су на територију БиХ стигли из Црне Горе. У разговору са службеницима Граничне полиције Требиње изјавили су да долазе из Алжира.

Истог дана у граничном појасу на подручју Бихаћа припадници Граничне полиције Изачић, приликом контроле аутобуса, у илегалном преласку границе спријечили су тројицу држављана Ирака.

У складу са Законом о странцима, илегални мигранти су прекршајно процесуирани и предати припадницима Службе за послове са странцима на даље поступање.

Из Граничне полиције БиХ додају да су њени службеници на Аеродрому Тузла, на лету за Базел, данас спријечили покушај незаконитог преноса 17.970 евра, 2.040 швајцарских франака и 400 КМ.

Новац је откривен приликом такозване КДЗ контроле држављанина БиХ чији су иницијали Е.Ч. који није посједовао потребну документацију за пренос новца преко границе БиХ. Ово лице и новац предати су службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ на даље поступање.

Службеници Јединице Граничне полиције Горица данас су ухапсили лице чији су иницијали Д.Ч. јер је граничним провјерама установљено да га потражује Суд БиХ због кривичног дјела кријумчарење људи.

Ово лице, које има држављанство БиХ и Хрватске, контролисано је при уласку у БиХ на Међународном граничном прелазу Осоје и биће предато надлежној служби.

Службеници Граничне полиције Градишка ухапсили су данас мушкарца чији су иницијали А.К. након што је утврђено да га потражује Основни суд у Градишци због крађе.

Дан раније, при уласку у БиХ на Међународном граничном прелазу Рача ухапшен је мушкарац чији су иницијали С.М. јер је установљено да га потражује Основни суд у Бањалуци због кривичног дјела проневјера.

Припадници Граничне полиције Бијељина предали су овог држављанина БиХ припадницима бијељинске Судске полиције.

Извор: СРНА