latinica  ћирилица
18/08/2017 |  16:40 ⇒ 16:41 | Аутор: РТРС

Бивши директор "Њујорк тајмса" - Како је Путин започео грађански рат у САД

Амерички новинар, продуцент и бивши директор листа "Њујорк тајмса" Мајкл Розенблум објавио је на сајту "Хафингтон поста" чланак у којем објашњава како је руски предсједник побиједио у "трећем свјетком рату".
Владимир Путин - Фото: AFP
Владимир ПутинФото: AFP

Према његовим речима, руски предсједник, с обзиром на то да је мајстор у борилачкој вештини џудо, зна како да искористи слабости противника у сопствену корист.

"Путин зна да не може да конкурише Америци када је ријеч о војној техници, због чега је сва средства уложио у нови вид наоружања, и то у сајбер-простору. Милион људи са лаптоповима и паметним телефонима наноси више штете него милион људи са пушкама“, наводи Розенблум.

Како је рекао, управо зато је Русија и побиједила у “трећем свјетском рату“, будући да Америка није била спремна на тај вид борбе.

Розенблум је навео да је на предсједничким изборима 2016. године Путин искористио тај нови вид наоружања први пут, како би на функцији лидера САД добио човјека којим је лако манипулисати.

Тиме што је у Бијелу кућу поставила свог пиона, Русија је успјела да започне грађански рат у САД, након чега је и заживио ултрадесничарски покрет унутар земље, истакао је овај новинар.

“Прије Трампа, ултрадесничари су били ситни али веома наоружани, иако ватреног оружја нису имали. Након доласка новоизабраног предсједника, на интернету су почели да се појављују многобројни чланци о наводним угњетавањима правих Американаца, а све то је долазило управо из Москве“, додао је он.

“Американци су сами себе уништили изласком на улице. Нација је побијеђена изнутра“, закључио је Розенблум.