latinica  ћирилица
18/08/2017 |  17:27 | Аутор: РТРС

Смајловићу потврђена казна због злоупотребе положаја

Апелационо вијеће Суда БиХ потврдило је првостепену пресуду којом је Мујо Смајловић осуђен на двије и по године затвора због злоупотребе положаја или овлаштења коју је починио као истражилац Тужилаштва БиХ.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

У Суду БиХ су потврдили да је жалба одбране одбијена као неоснована, те да је потврђена првостепена пресуда од 18. јануара, преноси Бирн.

Смајловић је проглашен кривим да је од 2012. до почетка 2015. године прекорачио границе овлаштења, те да је без одобрења и сагласности тужиоца, остваривао контакте са лицима против којих су се водили или се још воде поступци у Тужилаштву БиХ.

Тим лицима, према пресуди, обећавао је разне погодности у кривичним поступцима и на тај начин прибавио незакониту материјалну корист.

Осим затворске казне, Смајловићу је изречена петогодишња забрана вршења позива, дужности или дјелатности, а од њега је одузета имовинска корист прибављена кривичним дјелом у износу од 10.000 евра.

Одбрана је у жалби затражила да се првостепена одлука укине и Смајловићу суди поново, док је Тужилаштво затражило да се првостепена пресуда потврди.

Извор: Срна