latinica  ћирилица
18/08/2017 |  18:32 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

Три пожара у Модричи, ватра пријетила кућама

У пожарима који су данас избили у модричким селима Ботајица и Врањак и приградском насељу Добор изгорјело је око четири хектара ниског растиња и шуме, а ватра је пријетила да захвати и пет стамбених и неколико помоћних објеката.
Пожар - Фото: РТРС
ПожарФото: РТРС

Дежурни у Територијалној ватрогасној јединици Модрича рекао је да су пожаре гасила четири специјализована ватрогасна возила и осам ватрогасаца.

У пожару у Ботајици, који је избио пријеподне, изгорјело је три хектара ниског растиња и шуме, неколико стабала шљиве и једна шупа, а биле су угрожене и три куће.

У насељу Добор горјела је трава и ниско растиње уз пругу и регионални пут Модрича-Добој.

Брзом интервенцијом ватрогасаца спријечено је да ватра захвати ауто-праоницу и складиште сточне хране.

Пожар у Врањаку, који је стављен под контролу око 16.30 часова, захватио је хектар шуме и ниског растиња, те угрозио једну кућа.

Према подацима Територијалне ватрогасне јединице Модрича, од почетка године на подручју ове и сусједне општине Вукосавље забиљежено је 105 пожара, од којих је 60 регистровано у посљедња два мјесеца, од када трају високе температуре.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Драган Стјепанић рекао је да је број пожара већи у односу на прошлу годину због чега ватрогасци апелују да се грађани уздрже од паљења отпада на њивама, у шуми, као и смећа и другог отпада у насељима.

Модричка ватрогасна јединица располаже са седам специјализованих ватрогасних возила, као и другу опрему за гашење свих врста пожара.

Извор: СРНА