latinica  ћирилица
18/08/2017 |  19:28 ⇒ 19/08/2017 | 11:51 | Аутор: РТРС

У Требиње у протеклих десет година уложено око 70 милиона КМ

Влада Републике Српске у протеклих десет година уложила је у Требиње по различитим основама из Развојног програма и буџета Републике, око 70 милиона КМ, док је посредством кредитних линија Инвестиционо-развојне банке Српске пласирано додатних 32,4 милиона КМ.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Значајна средства Влада Српске уложила је у област здравства, те је по том основу у Болницу и Дом здравља у Требињу уложено око 6,2 милиона КМ, а требињска Болница започела је и са пројектом енергетске ефикасности, вриједним 1,3 милиона КМ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Када је ријеч о стамбеном збрињавању погинулих бораца и ратних-војних инвалида на подручју Требиња, Влада Српске уложила је око 3,5 милиона КМ.

Захваљујући тим средствима, стамбено је збринуто 175 породица, од чега изградњом станова 100 породица, а неповратна новчана средства добило је 75 породица.

Од 2007. године до сада Влада Српске је кроз разне пројекте, међу којима су и подстицајна средства за развој пољопривреде и села, заштита од поплава, водоснабдијевање и друго, у Требиње уложила око 10 милиона КМ.

За подршку привредном развоју ове локалне заједнице, Влада Српске до сада је издвојила четири милиона КМ, док је за изградњу, реконструкцију и санацију школских објеката из средстава Развојног програма и из буџета Републике издвојено око 2,2 милиона КМ.

Влада Српске издвојила је више од пет милиона КМ за реализацију програма реконструкције, рехабилитације и изградње магистралних, регионалних и локалних путних праваца на подручју Требиња, док је из средстава економско-социјалне компоненте Развојног програма Републике Српске за пројекат изградње обилазнице око града одобрено седам милиона КМ.

Извор: Срна