latinica  ћирилица
21/08/2017 |  07:26 ⇒ 12:06 | Аутор: РТРС

Запослени у Амбасади Србије у Скопљу хитно повучени у Београд

Сви запослени у Амбасади Србије у Скопљу повучени су на хитне консултације у Београд, потврђено је РТС-у у Министарству спољних послова Србије.
Амбасада Србије у Скопљу - Фото: СРНА
Амбасада Србије у СкопљуФото: СРНА

Амбасадорка Душанка Дивјак Томић и особље, како је РТС-у речено, синоћ су стигли у Београд, а разлог су хитне консултације. Детаљније објашњење о чему се ради даће током дана министар спољних послова Ивица Дачић.

Према информацијама телевизије Телма, српска амбасада је, позивајући се на Женевску конвенцију, замолила македонске власти да појачају безбједност Амбасаде Србије у Скопљу.

Амбасадорка Душанка Дивјак Томић рекла је агенцији Бета да не може да коментарише о чему се ради.

Македонска телевизија Телма синоћ је јавила да су сви прозори на амбасади замрачени, да се испред зграде не дешава ништа необично и да нема појачаног полицијског присуства.

Министарство спољних послова Македоније саопштило је да је добило ноту од Амбасаде Србије у Скопљу којом су обавијештени да је особље Амбасаде позвано на консултације у Београд.

"Министарство спољних послова није упознато са разлозима ове одлуке и стога успоставља комуникацију са Министарством спољних послова Србије. У складу са релевантним одредбама Бечке конвенције о дипломатским односима институције Републике Македоније преузимају мјере за заштиту безбједности и интегритета Амбасаде Србије у Скопљу", наводи се у саопштењу.

Извор: РТС