latinica  ћирилица
21/08/2017 |  09:48 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Будва- пуна живота и будна 24 часа! (ВИДЕО)

Гдје провести љетни одмор и напунити батерије- питање је о којем се размишља током цијеле године. У мору фантастичних дестинација тешко је изабрати ону праву. У потрази за правим одмором екипа РТРС-а нашла се у Будви, једној од најдражих дестинација туристима из Српске.
Будва - Фото: РТРС
БудваФото: РТРС

Краљица ноћног живота на Балкану, престоница црногорског туризма и један од најстаријих, али и најљепших градова Јадрана - Будва. Окружена најљепшим што Црногорци имају, окупана сунцем, са 17 пјешчаних плажа и пребогатом историјом најпожељнија је дестинација некада најмање републике бивше нам државе.

Смјештена у централном дијелу црногорске ревијере, развијена на малом полуострву и због свог потенцијала, убрзаном градњом хотела и смјештајних капацитета, под стаклом луксузних хотела, на прву се чини елитном дестинацијом. Атрактивна туристима из цијелог свијета, а највише онима из Европе и нашима, из региона, Будва је као и већина медитеранских градова у љетне дане - пуна живота.

Да Будву посебно воле у региону бивше Југославије потврђују и бројке Туристичке организације. Предњаче им гости из Србије и Босне и Херцеговине. Само у прошлој години више од 50.000 туриста из БиХ остварило је 250.000 ноћења.

Проткана луксузом, који се види са самог улаза у град и украшена терасама елитних хотела, Будва би се за просјечног туристу на прву могла учинити недостижном дестинацијом. Ипак, у свом том бљештавилу и богатству крије се и будванска љепота, јер од свега што нуди, а нуди заиста много, некада је тешко изабрати најбоље. Ипак, за почетак авантуре као идеално чини се мјесто на којем је све почело - Стари Град, њен заштитни знак.

Уз бројне занатске и трговинске радње, бутике - Стари Град, уз Цитаделу на којој се крију бројни садржаји и мјесто за одличне фотографије, има и своје зидине. За само евро и по са њих се пружају фантастрични погледи на, са једне стране Будву, са друге Свети Стефан и са треће на "Црногорске Хаваје".

Украшен зидинама и историјом дугом више од 2.500 година, премрежан улицама, трговима и опасан средњовјековним кулама, будвански лавиринт одличан је за час историје и први сусрет са љепотицом црногорског туризма.

Стари град има оно чиме се мало ко може похвалити. Гледајући са зидина, бројним туристма атракција су чак и старосједиоци на чије терасе зидине такође пружају поглед. У срцу Будве, готово свака кућа има радњу или ресторан, па је осим за час историје, Стари Град идеалан и за дуге шетње.

Када се посјета зидинама у Старом Граду заврши туристи се окрећу другим садржајима. Након забаве у парку или купања на некој од 17 будванских пјешчаних плажа, смирај дана овом граду никако не одузима енергију. Будва је будна, чини се, 24 часа дневно, јер након заласка Сунца за хоризонт, живот у њој као да се поново буди. Фестивали, концерти, манифестације - од културних до забавних, Будва обилује садржајима.

Опширније у прилогу!