latinica  ћирилица
21/08/2017 |  13:44 | Аутор: РТРС

Сарајево: У параџемату лоциран одбјегли терориста

Припадници безбједносних структура дошли су до сазнања у којем параџемату се крије одбјегли терориста Адем Карамуја (34) за којим је Интерпол расписао црвену потјерницу јер је нестао са пријављене адресе након што му Суд БиХ послије правоснажне пресуде изречене у априлу није одредио притвор.
Адем Карамуја (фото:hrvatskonebo.com) -
Адем Карамуја (фото:hrvatskonebo.com)

"Чека се налог за хапшење. Од расписивања потјернице он највише времена проводи у једном параџемату, а у међувремену је на кратко посјетио још два. Тај параџемат полиција је раније претресала, али је имала скромне резултате јер су информације процуриле до његових припадника. У друга два полиција никад није ушла" - изјавио је за "Глас Српске" неименовани извор из безбједносних структура.

Карамуја је ухапшен у полицијској акцији "Дамаск" 2014. године заједно са Енесом Мешићем и још неколико чланова његове групе, након чега је Тужилаштво БиХ против њих подигло оптужницу. Суд БиХ је 7. априла правоснажно осудио Карамују на двије године затвора због ратовања у Сирији за терористичку организацију Исламска држава, али му није одређен притвор, као ни осталим осуђенима из те групе. Послије неколико неуспјелих покушаја да буде пронађен и упућен на издржавање казне за Карамујом је расписана црвена Интерполова потјерницу.

Извор: Глас Српске