latinica  ћирилица
22/08/2017 |  09:00 ⇒ 10:44 | Аутор: РТРС

Ватрогасци одбранили Дрниш од ватрене стихије

Ватрогасци су надљуским напорима успјели да одбране Дрниш од великог пожара, а ватра је заустављена на километар и по од града.
Пожар -
Пожар

У одбрани града од ватрене стихије ноћас је учествовало више стотина ватрогасаца, а стање је јутрос знатно боље него синоћ.

Нема страдалих нити угрожених објеката, а на терену је 200 ватрогасаца и војника, док су три канадера јутрос кренула на то подручје, јављају хрватски медији.

Нова ватрена линија је дуга више од шеаст километара, а ријеч је о врло неприступачном терену, боровој шуми у брдском предјелу у околини Дрниша.

Пожар код Брела на макарском приморју, који је избио синоћ, под надзором је ватрогасаца, осим двије мање ватре у планинским литицама изнад Вруље, изјавио је жупанијски ватрогасни командант Дражен Главина.

У овом пожару изгорјело је нешто борове шуме и ниског растиња на површини од око 30 хектара, а ватрену стихију је гасило скоро 200 ватрогасаца са 37 возила.

Ватра која је планула иза брда на ширем подручју Дубаца односно у Вруљама недалеко од Брела, потпомогнута буром, брзо се проширила до јадранске магистрале и пребацила према мору.

Упркос вјетру и тешком терену, ватрогасци су ноћас успјели да обуздају пожар према Брелима и мјесту Писак према Омишу, па куће и привредни објекти у тим мјестима нису били угрожени.

Мањи дио становника Писка био је превентивно евакуисан у Омиш и јутрос ће се сви вратити кућама.

Ватрогасне снаге ангажоване су ноћас на гашењу пожара на Хвару, код Старог Града, који је букнуо јуче ујутро.

Извор: Срна