latinica  ћирилица
22/08/2017 |  09:28 ⇒ 11:18 | Аутор: РТРС

Акција "Повратник"- пронађен хероин, ухапшена два лица

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ и Полиције Брчко дистрикта ухапсили су Срђана Крндију /27/, те заплијенили два килограма хероина, што је једна од највећих заплијена хероина у БиХ у протеклом периоду, саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.
Хероин (илустрација) -
Хероин (илустрација)

Крндија, који је рођен у Бањалуци, ухапшен је по налогу Тужилаштва БиХ, а ријеч је о наставку акције чији је циљ разоткривање и процесуирање организованих структура нарко-криминала.

"Оперативним радом и истражним активностима, дошло се до сазнања о могућим локацијама на којима се скрива већа количина дроге, те су извршени додатни претреси у којима је откривено више од два килограма хероина, чија вриједност на илегалном нарко-тржишту достиже цијену од око 100.000 КМ", наводи се у саопштењу.

Припадници СИПА су у наставку ове акције ухапсили на подручју Мостара још једно осумњичено лице за којим се трагало.

Припадници СИПА и Полиције Брчко дистрикта открили су локације на којима је скривана дрога и синоћњим претресом још једног објекта на подручју Брчког пронашли 660 грама хероина високог степена чистоће.

Осим хероина, пронађена су и око два килограма смјесе за миксање која, вјероватно, садржи одређени проценат хероина, те други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку, саопштено је из СИПА.

Активности су реализоване по наредби Суда и Тужилаштва БиХ, а након криминалистичке обраде ухапшено лице биће предато на даље поступање Тужилаштву БиХ.

У Сипи истичу да се активности у вези са овим предметом интензивно настављају.

Акција "Повратник" усмјерена је на борбу против организованог нарко-криминала у БиХ, чији су припадници вршили међународно кријумчарење опојних дрога у БиХ, те даљу дистрибуцију наркотика на илегалном нарко-тржишту према БиХ и иностранству. У оквиру акције остварена је значајна сарадња са партнерским институцијама Србије.

Извор: СРНА