latinica  ћирилица
22/08/2017 |  10:47 | Аутор: РТРС

Макаревић демантује писање "Гласа Српске"

“Нетачни су наводи да је изградња школског центра у Пакистану, који носи име по првом предсједнику Предсједништва Републике БиХ Алији Изетбеговић, имала икакве везе са мојим даљњим ангажманом у оквирима босанскохерцеговачке дипломатије", наводи се у демантију Недима Макаревића на текст "Гласа Српске" који је пренијела СРНА а објавио РТРС.
Амбасадор Макаревић у Пакистану - Фото: РТРС
Амбасадор Макаревић у ПакистануФото: РТРС

"Тендециозно се реферирате на тајни извор из Министарства вањских послова БиХ, за који је упитно и да ли уопће постоји, презентујући дезинформације као званични став институција БиХ чиме директно наносите штету мом угледу.

Ово није први пут да настојите својим пристрасним извјештавањем да доведе у питање мој кредибилитет због чега сам Вам и раније упућивао демант на објављене дезинформације. У њима је прецизно појашњена моја наводна умјешаност у превару и проневјеру новца за изградњу школе у Пакистану.

Ваши новинари, упркос томе што имају и моју верзију приче (за коју гарантујем да је истинита), у континуитету обмањују јавност износећи искључиво информације које им одговарају, а све са циљем стварања изврнуте слике у јавности.

Још једном понављам да Назар Шах никада није био мој пословни партнер у Пакистану већ извођач радова на једном пројекту. Адвокатска канцеларија на коју се реферирате јесте канцеларија блиског сродника Назара Шаха (што сте могли истражити да сте се водили начелом непристрасности) који је пријаву поднио како би избјегао враћање 50.000 долара које ми је дужан. О свему су обавјештене и пакистанске власти чија је полиција издала налог за његовим хапшењем.

Министарство вањских послова БиХ није имало никакве везе са изградњом школског центра у Пакистану јер смо пројекат финансирали мој пријатељ и ја (дакле, нису тачни наводи да су трошкови требали бити распоређени по принципу пола-пола са Назаром Шахом). То није никаква новија информација с обзиром на то да сам ту чињеницу и раније наглашавао у бх. медијима.

У ранијем деманту информисао сам Вас да добротворне приредбе које спомињете немају никакве везе са овим пројектом и да Назару Шаху никада нисам пријети, али сте ту информацију изоставили из текста", наводи се у демантију који нам је упутио Недим Макаревић, захтијевајући да његов текст убјавимо без уредничких интервенција.