latinica  ћирилица
22/08/2017 |  12:20 | Аутор: РТРС

Дачић: Све знамо шта ради и спрема Македонија

Потпредсједник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је одлука Србије да повуче особље Амбасаде у Македонији заправо порука Скопљу да у Србији све знају и "шта су се договарали и шта су договорили", а то је, истакао је, нешто што се не ради пријатељима.
Ивица Дачић - Фото: blic.rs
Ивица ДачићФото: blic.rs

Дачић је рекао да Србија жели добре односе са свим државама у региону ради мира и стабилнонсти и жели да смири новонасталу ситуацију са Македонијом која се не заснива на претпоставкама, већ на недвосмислено утврђеним радњама које говоре о појачаном офанзивном дјеловању према Србији.

Гостујући у Јутарњем програму "Пинка" рекао је да ће све што се догодило посљедњих дана бити предмет разговора са српским и македонским дипломатама. Најавио је да ће предсједник Србије Александар Вучић сутра разговарати телефоном са премијером Македоније Зораном Заевом и да ће се он чути са својим колегом Николом Димитровим. И премијерка Србије Ана Брнабић ће, каже, имати прилику да се сретне са Заевим на једном међународном скупу ових дана.

Извор: Независне новине