latinica  ћирилица
22/08/2017 |  17:15 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Провокације појединаца из ФБиХ - у Бањалуци најавили скуп подршке НАТО-у (ВИДЕО)

Породице погинулих оштро се противе и митингу подршке цјеловитости БиХ и чланству у НАТО и ЕУ, за који је позив објављен на друштвеним мрежама.
Најава митинга - Фото: РТРС
Најава митингаФото: РТРС

У полицији кажу да, скуп, најављен у Бањалуци, њима није пријављен.

Митинг би, како је наведено на друштвеним мрежама, требало да буде одржан 3. септембра на Тргу крајине. Међу његовим иницијаторима наведен је и Сејфудин Токић, који је у Бањалуци прије двије године развио ратну заставу тзв. Армије БиХ. Управо су натписи подршке тзв. Армији БиХ истакнути на Фејсбук страници, са које позивају на митинг. Грађани Бањалуке вјерују да је ово још један покушај провокације појединаца из Федерације.

Полицијској управи Бањалука, ако нам је потврђено, захтјев за одржавање митинга, још није стигао. Буде ли одржан, у Републичкој организацији породица погинулих, кажу, неће сједити скрштених руку.

- Али ако буде таква манифестација, нека очекују контрамитинге из прије свега из Удружења жртава рата, поручио је Недељко Митровић, предсједник Републичке организације породица погинулих и несталих бораца и заробљених цивила.

За породице погинулих, подршка из Федерације митингу за НАТО је очекивана, јер је, за њих, како кажу, то приближавање Турској.