latinica  ћирилица
22/08/2017 |  17:46 | Аутор: РТРС

Терористи из Барселоне - Планирали смо већи напад

Један од ухапшених и осумњичених за терористички напад у Барселони признао је данас да је планиран "много већи напад", преноси агенција Франс прес, позивајући се на изворе из правосудних органа.
Барселона - мјесто напада      (Фото:RT/twitter) -
Барселона - мјесто напада (Фото:RT/twitter)

Четворица ухапшених мушкараца, за које се сумња да су дио терористичке ћелије, појавили су се пред судом у Мадриду због сумње да су умијешани у планирање или извођење два напада у Каталонији, у којима је 15 људи изгубило живот, а више од 100 повређено.

Пред судом су се појавили Дрис Укабир, Мухамед Ала, Салх ел Кариб и Мухамед Хули Кемал. Тројица су ухапшена 17. и 18. августа у граду Риполу на сјеверу Каталоније, а четврти у Алканару, гдје је у експлозији у једној кући, у којој су, како се касније испоставило, екстремисти планирали нападе и правили бомбе, погинуо марокански имам, Абделбаки Ес Сати, за кога се вјерује да је радикализовао младе који су починили терористичке нападе у Шпанији.

Шпанска полиција је у понедјељак потврдила да је убијен главни осумњичени за напад изведен комбијем у четвртак у Барселони, а ријеч је о 22-годишњем Мароканцу Јунесу Абујакубу. Остали осумњичени, за које се вјеровало да су дио 12-члане ћелије, ухапшени су, убијени од стране полиције или су страдали у експлозији која се догодила дан прије напада комбијем у четвртак.

Извор: Танјуг