latinica  ћирилица
22/08/2017 |  17:52 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Мишић: Правду ћу потражити у правосудним институцијама

Члан Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Милутин Мишић, који се поново кандидовао на ово мјесто, изјавио је данас да ће након завршене процедуре именовања новог колегијума правду потражити у правосудним институцијама.
Милутин Мишић - Фото: РТРС
Милутин МишићФото: РТРС

Мишић је данас као кандидат за члана Колегијума био на интервјуу који је са кандидатима обавила конкурсна комисија.

"Одазвао сам се данас због тога да не направим неки пропуст којим бих елиминисао себе у правцу доказивања оправданости, односно неоправданости оваквог рада и суоснивача, и привременог Управног одбора и конкурсне комисије", рекао је Мишић новинарима.

Истичући да подржава да се што прије ријеши проблем органа руковођења и управљања Институтом који су у техничком мандату, Мишић је упозорио да има ствари које нису у складу са законом.

"Мора се завршити процедура, па се видимо у неким правосудним институцијама", поручио је Мишић.

Он није желио да спекулише да ли су поједини кандидати за трочлани Колегијум директора фаворизовани у медијима, али је изразио увјерење да се и остали кандидати осјећају на одређен начин превареним због начина на који је привремени Управни одбор довео до данашњег дана и интервјуа.

Мишић сматра да ће се и остали кандидати позвати на то да ли су у потпусности испоштовани међународни споразум и остала подзаконска акта која регулишу ову проблематику.

У Сарајеву је данас обављен интервју са кандидатима за чланове Колегијума директора Института за нестала лица БиХ, након чега би привремени Управни одбор требало да утврди ранг листу кандидата.

У складу са Статутом Института, Управни одбор бира трочлани Колегијум директора, који чине по једнан члан из реда сва три конститутивна народа. 

Извор: Срна