latinica  ћирилица
23/08/2017 |  08:08 ⇒ 08:22 | Аутор: РТРС

Привремене обуставе саобраћаја на дионици пута Добој-Тузла

Због минерских радова, данас од 12.00 до 16.00 часова саобраћај ће привремено бити обустављан, максимално по пет минута, на дионици пута Добој-Тузла /Пољице-Гаврићи/ на локалитету код тунела према Станић Ријеци и на раскрсници прије тунела, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Пут - Фото: РТРС
ПутФото: РТРС

На осталим путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос нису забиљежени застоји, нити било каква ограничења у саобраћају.

Услови за вожњу су повољни, а интензитет саобраћаја умјерен. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље или камења на коловоз.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

У току је изградња канализационе мреже, због чега је на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске/ саобраћај обустављен за сва возила.

Због пресвлачења коловоза на магистралном путу М-14.1. у мјесту Дервента саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила. Планирано је да радови трају до 25. августа.

На регионалном путу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта, због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим саобраћаја у зони укрштања са истоименим магистралним путем. Возила ће до 31. августа пролазити у оба смјера, са ограничењем брзине кретања до 20 и до 40 километара на час.

Ради постављања лед-маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице" на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим саобраћаја.

Због изградње вијадукта на магистралном путу М-16, дионица Нова Топола-Клашнице /локалитет Маховљанске петље/, од 23.00 до 5.00 часова долази до обустава кретања возила, максимално до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

У току је реконструкција пута на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар, на подручју општине Сребреница.

Са циљем безбједног саобраћања на ауто-путу "9. јануар" /Прњавор-Добој/, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, на магистралном путу Брод-Оџак до 22. децембра саобраћај ће се одвијати са 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака, возила, због активираног клизишта, саобраћају једном траком.

Због реконструкције коловоза измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Р-453 на подручју општине Сребреница. Радови ће трајати наредна четири мјесеца.

Због минирања терена на магистралном путу М-5, на дионици Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова. Радови су продужени до 30. октобра.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ у Херцеговини на неколико мјеста и даље има пожара у близини путева, али за сада нема обуставе саобраћаја. Из АМС позивају возаче у тим подручјима на појачан опрез због веће количине дима.

На осталим путевима у ФБиХ јутрос су услови за вожњу повољни. Повремене краће обуставе могу се очекивати на магистралном путу Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље у мјесту Осојница, гдје је у току деминирање терена.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута. За међународни саобраћај привремено су отворени гранични прелази: Дужи-Имотица, Орахов До-Слано и Хаџин Поток-Боговоља.

Извор: СРНА