latinica  ћирилица
23/08/2017 |  11:49 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Бањалука: Споразум о сарадњи Правног факултета и Уније студената (ВИДЕО)

Правни факултет Универзитета у Бањалуци и Унија студената потписали су Споразум о сарадњи, чиме је формализована вишегодишња добра сарадња. Овим споразумом Унија ће имати на располагању наставни кадар факултета за сва правна питања, док ће студенти права бити дио студентскопг правног тима.
Правни факултет и Унија студената - Фото: РТРС
Правни факултет и Унија студенатаФото: РТРС

Први споразум ове врсте у Републици Српској потписали су декан Правног факултета и предсједник Уније студената Републике Српске.

- Хоћемо да студентима Правног факултета, али и другим студентима, омогућимо да остварују и штите своја права, да учећи како да штите своја права једног дана науче како да штите права других, каже Жељко Мирјанић, декан Правног факултета Универзитета у Бањалуци.

Формиран је и студентски тим који ће у наредном периоду радити на изради приједлога нацрта Закона о студентском раду, по узору на неке европске земље, који ће Унија студената ускоро упутити Влади Републике Српске.

Прилика је ово да студенти права проведу у пракси оно што су научили у теорији.

- Олакшаће рад Уније студената, с обзиром на то да Унија студената учествује у неколико радних група и тијела и комисија које се баве законодавством у Републици Српској у оном дијелу који се тиче студената, то су високо образовање, студентски стандард, студентско организовање и студентски послови, истакао је предсједник Уније студената Републике Српске, Ратко Савић.

Правни факултет припрема и просторије Студентског клуба, које ће, између осталих, бити на располагању Унији студената.