latinica  ћирилица
24/08/2017 |  08:19 ⇒ 08:20 | Аутор: РТРС

Повољни услови за вожњу

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по сувим коловозима, уз повољне услове за вожњу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Приједор - саобраћај - Фото: РТРС
Приједор - саобраћајФото: РТРС

Због пресвлачења коловоза на магистралном путу М-14.1, на дионици Дервента-Жировина, возила саобраћају успорено, уз наизмјенично пропуштање. Радови ће трајати још сутра.

На регионалном путу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта, због чега је пролазак теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Реконструкција пута изводи се на регионалном правцу Братунац-Зелени Јадар, на подручју општине Сребреница.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља. Измјене ће трајати до 31. децембра.

Ради реконструкције коловоза измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Р-453, на подручју општине Сребреница. Радови ће трајати још мјесец дана.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака, возила због активираног клизишта саобраћају једном траком.

Јутрос се у већем дијелу ФБиХ саобраћај одвија несметано и без ванредних ограничења.

На магистралном путу Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, у мјесту Осојница, изводе се деминерски радови, због чега су од 8.00 до 16.00 часова могуће повремене краће обуставе.

За данас су најављени санациони радови на дионици регионалног пута Тузла-Шибошница, на дијелу од Јарића до Ловачког дома, због чега ће саобраћај од 8.00 до 19.00 часова бити потпуно обустављен. За вријеме обуставе у функцији ће бити алтернативни правци.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Извор: СРНА