latinica  ћирилица
24/08/2017 |  14:49 | Аутор: РТРС

Синови хрватских генерала стасали у криминалце и хулигане

Синови многих хрватских генерала живе с друге стране закона, огрезли у криминалу, а посљедњи који је освануо на страницама црне хронике је 26-годишњи Давид Круљац, син пензионисаног генерала Младена Круљца.
Хрватска војска - мобилизација (nezavisne.com) -
Хрватска војска - мобилизација (nezavisne.com)

лађи Круљац завршио је у уторак у притвору од 30 дана, након што је полиција у његовом стану у Загребу пронашла скоро пет килограма марихуане и кокаина, дигиталну вагу, уређај за пресовање и 117.000 евра, као и 10.500 куна у готовини. Он се при томе бранио да је све што су му пронашли добио на чување од држављанина Црне Горе и Србије, који му се представио као "Том Форд". Са законом је раније имао проблема и сам Круљац старији.

Од синова хрватских генерала који су, одраставши у миру почели да стварају проблеме, најпознатији је Марио Кораде, син покојног генерала Ивана Корадеа, који је извршио самоубиство у априлу 2008. године, осам дана након што је извршио покољ над петоро људи у Загорју и побјегао пред полицијом.

Такође нимало по добру полиција не памти ни Томислава Луцића, сина генерала Јосипа Луцића. Он је у септембру 2009. године очевим аутомобилом возећи уназад испред клуба "Салун" у Загребу ударио младића (25) и лакше га повриједио. Касније се испоставило да тада 22-годишњи Луцић уопште није смио да вози, јер му је возачка дозвола била одузета на девет мјесеци. Он је након несреће покушао да побјегне, али му је то успјело само до првог стабла у које је ударио. Полиција му је чак осам часова касније измјерила 0,42 промила алкохола у крви, а медији су објавили и да се са младићем којег је ударио аутомобилом нешто раније свађао због дјевојке.

Син генерала Луцића у полицијску евиденцију ушао је и због хулиганског понашања подстакнутог расизмом још из 2001. године. Млади Луцић и двојица тада малољетних синова генерала Младена Маркача брутално су претукли једног дјечака Рома.

Извор: Глас Српске