latinica  ћирилица
06/09/2017 |  13:08 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Промовисана књига Милорада Додика "Побједа Српске" (ВИДЕО)

Рецензент нове књиге предсједника Савеза независних социјалдемократа Милорада Додика "Побједа Српске" Милан Љепојевић изјавио је данас у Бањалуци да наслов овог дјела носи јасну поруку да српски народ и сви остали који живе у Српској имају гарантовану безбједност и слободу.
Књига "Побједа Српске" - Фото: СРНА
Књига "Побједа Српске"Фото: СРНА

Љепојевић је рекао новинарима да се наслов "Побједа Српске" може узети као главна порука и опредјељење овог дјела, које говори о изборној кампањи Додика и СНСД-а током локалних избора прошле године.

- У књизи су коментари и говори из те кампање, као и фотографије. Иначе, основна преокупација протеклих избора је била Република Српска или БиХ, а грађани су се опредијелили за Српску. Побиједила је Република Српска - навео је Љепојевић уочи промоције књиге предсједника СНСД-а Милорада Додика у Народној и универзитетској библиотеци.

Он је истакао да књига има аналитички приступ и два наслова - "Побједа Српске" и "Срцем за Српску".

- У њој су говори предсједника са 90 одсто политичких трибина на којима се обраћао присутнима - нагласио је Љепојевић и додао да су говори Додика доступни грађанима на сајту СНСД-а, те да је ово трећа књига из кампања лидера те странке.

Рецензент књиге Франц Сошња каже да је ова књига историјски документ једног времена и модерне кампање.

- Књига приказује велику говорничку енергију предсједника и државничко понашање према Српској и народу који ту живи. Додик нема писаних говора и на сваком скупу говори мотивисано и на другачији начин, уз оригиналне поруке - оцијенио је Сошња.

На промоцији је говорио и трећи рецензент књиге Крсто Грујић.

Промоцији, на којој се данас због обавеза није појавио аутор књиге, присуствовале су бројне званице из политичког, јавног и друштвеног живота Српске.

Милорад Додик, рођен 1959. године, српски је политичар, оснивач и предсједник СНСД-а, а тренутно обавља функцију предсједника Републике Српске.

Извор: РТРС, СРНА