latinica  ћирилица
07/09/2017 |  12:11 | Аутор: РТРС

Савчић: Инсистираћемо и даље на уплати ратног стажа борцима

Борачка организација Републике Српске инсистираће и даље на уплати дуплог ратног стажа демобилисаним борцима Војске Републике Српске како би могли да остваре право на пензију, изјавио је предсједник ове организације Миломир Савчић.
Миломир Савчић у Зворнику - Фото: РТРС
Миломир Савчић у ЗворникуФото: РТРС

 "Питање ратног дуплог стажа мора се регулисати законским или подзаконским актима. Морамо знати да ли тај стаж постоји или не", рекао је Савчић.

Он каже да се то, између осталог, односи на око 3.500 демобилисаних бораца који су старији од 65 година и немају 15 година радног сатажа, као и на борце који имају 35 година радног стажа, а није им уплаћен ратни стаж и не могу остварити право на старосну пензију.

Савчић је рекао да су питања дуплог ратног стажа, статуса Борачке организације, као и проблеми у процесу тражења несталих Срба у БиХ били главна тема јучерашњег састанка представника БОРС-а са предсједником Владе Републике Српске Жељком Цвијановић.

Предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић рекао је да породице погинулих из Српске неће одустати од захтјева за реформом Инститита за нестала лица БиХ, која подразумијева да без сагласности ентитета нема кадровских промјена у Управном одбору Института. Он каже да је о овим закључцима јуче упознао премијера Српске.

Извор: СРНА