latinica  ћирилица
07/09/2017 |  12:25 | Аутор: РТРС

Поново отказана сједница косовског парламента

Конститутивна сједница парламента самопроглашеног Косова прекинута је због недостатка кворума.
Парламент Косова - Фото: илустрација
Парламент КосоваФото: илустрација

Предсједавајући Адем Микуловици рекао је да је сједница прекинута и да ће највјероватније бити настављена у 14.00 часова, будући да на јутрошње засједање нису дошли посланици из редова коалиције ПАН, Српске листе и мањинских заједница.

"Посланичка група коалиције ПАН доставила је обавјештење да има потребну већину за изгласавање предсједника парламента. Затражили су да сједница буде одржана у 10.00 часова. Како ни после скоро сат и по времена чекања нису ушли у салу одлучио сам да сједницу прекинем и њен наставак закажем за 14.00 часова", навео је Микуловици, најстарији посланик.

Руководство коалиције ПАН касно синоћ је склопило споразум са Српском листом, према којем је Српској листи, уз Министарство за заједнице и повратак и Министарство локалне администрације, припало и Министарство пољопривреде, које је претходним споразумом између ПАН коалиције и Алијансе за ново Косово Беџета Пацолија било додијељено Пацолијевој странци.

Упркос постигнутом споразуму са Српском листом, према незваничним сазнањима, један од разлога недоласка посланика ПАН-а на јутрошњи наставак сједнице је покушај Рамуша Харадинаја да убиједи посланике Демократског савеза Косова да подршком његовој кандидатури за премијера изгласају владу широке коалиције коју би чинили сви посланици, изузев посланика из редова "Самоопредјељења".

Извор: Срна