latinica  ћирилица
07/09/2017 |  13:04 ⇒ 13:23 | Аутор: РТРС

Нада свјетског тениса игра у Бањалуци

Талентовани српски тенисер Миомир Кецмановић учествоваће на бањалучком АТП Челенџеру који почиње у понедјељак, 11. септембра.

Организатори смотре Кецмановићу су уручили позивницу, баш као и бх. адуту Томиславу Бркићу, Нини Сердарушићу из Хрватске, те јапанском такмичару Кенту Тагасхири.

Директор турнира "Бањалука 2017" Лана Поповић изјавила је да су се организатори потрудили да са позивницама "покрију" регион.

– Велико нам је задовољство што ће у Бањалуци учествовати Миомир Кецмановић, један од најбољих јуниора свијета, тренутно 314. тенисер АТП листе. Он је играч који има велику перспективу и надам се да ће управо наш турнир памтити као такмичење са којег је кренуо ка свјетском врху. И ове године имаћемо играча из Босне и Херцеговине, Дејвис куп репрезентативца Томислава Бркића. Ту су још Нино Сердарушић из Хрватске као и Кенто Тагасхира који нам долази из далеког Јапана. Нјегов тренер је бивши хрватски тенисер Роко Каранушић, који је својевремено такође наступао на нашем турниру – изјавила је Поповићева.

Квалификације почињу у суботу, 9. септембра, док програм главне смотре стартује два дана касније.

Мечеви полуфинала и финале бањалучког АТП Челенџера можете пратити у директном преносу на РТРС-у. 

Извор: РТРС, Srpskakafe