latinica  ћирилица
07/09/2017 |  13:13 | Аутор: РТРС

Источна алтернатива: Спријечити удар на РТРС и отимачину српске имовине

Удружење грађана Источна алтернатива Републике Српске позвало је Министарство унутрашњих послова Републике Српске да заштити имовину Радио-телевизије Републике Српске од "отимачине која се припрема у Сарајеву" и да се сачувају национална фреквенција и рад јавног медијског сервиса.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

Предсједник Удружења Војин Павловић каже да су забринути због сталних, жестоких и све директнијих напада из Сарајева на институције Републике Српске, на предсједника и Владу, а да тим нападима и насртајима на све што је српско нема краја потврђује најновији атак и пријетње РТРС-у.

"Жалосно је што то чине баш српски представници из Савеза за промјене у заједничким органима БиХ", поручили су из Источне алтернативе, наглашавајући да се РТРС мора одбранити користећи сва правна средства.

У овом удружењу сматрају да је "сарајевски удар" на РТРС "удар на слободу медија и истину којом се раскринкава издаја српских интереса коју чине министри из Савеза за промјене који урушавају Српску по налогу својих ментора и мецена у Сарајеву".

Извор: СРНА