latinica  ћирилица
07/09/2017 |  13:18 ⇒ 13:21 | Аутор: РТРС

Приједор: 37 кућа за Бошњаке и Хрвате

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је данас у Приједору уговоре са 37 корисника, Бошњака и Хрвата, којима се граде куће у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, укупне вриједности око 1.025.000 КМ.
Приједор: Потписивање уговора о градњи кућа - Фото: СРНА
Приједор: Потписивање уговора о градњи кућаФото: СРНА

Чордаш је додао да ће куће бити грађене по систему "кључ у руке" и да је рок за извођење радова 120 дана.

Он је изразио наду да ће ускоро почети изградња још једне зграде са 24 стана за кориснике алтернативног смјештаја и зграде за 32 стамбене јединице за збрињавање најугроженијих категорија избјеглих и расељених лица.

Чордаш је додао да ће у наредном периоду у Приједору бити изграђено 155 стамбених јединица за припаднике свих народа.

- Вриједност свих радова и пројеката које Министарство треба да имплементира у Приједору је око 6,6 милиона КМ, а сви станови су типа социјалног становања чији ће власник бити град Приједор - појаснио је Чордаш.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изразио је задовољство због потписивања уговора са суграђанима бошњачке и хрватске националности којима је потребно изградити или реконструисати индивидуални стамбени објекат.

- Захвални смо свима који овдје раде врло важан посао за наше грађане који немају ријешено стамбено питање - изјавио је Ђаковић.

Извођач радова на изградњи 37 стамбених јединица биће познат након завршетка тендерске процедуре.

Извор: СРНА