latinica  ћирилица
07/09/2017 |  14:55 | Аутор: РТРС

Хигл неће признање "почасни грађанин Панчева"

Шампионка у пливању Нађа Хигл одрекла се признања "почасни грађанин Панчева", коју је добила због успјеха на свјетском првенству у Риму 2009. године.
Нађа Хигл -
Нађа Хигл

Како наводи, један од разлога је и то што није у могућности да отвори сопствену школу пливања у родном граду.

"Верујем да имам много тога да пружим. На улици ме сви питају када ћу почети са школом пливања, али их усмерим да то питање поставе надлежним органима у Панчеву. Неразумевање је неразумевање, разлика не постоји. Не знам зашто је подршка увек условљена. Због неразумевања и одсуства подршке, мислим да је најбоље да се одрекнем овог 'признања' јер је бесмислено. Она треба да означава да сам ја у овом граду увек добродошла и да ће сваки мој покушај да уложим своје знање и искуство, бити препознат и подржан. Константним одсуством подршке ја могу само да констатујем да нисам овде добродошла и принуђена сам да се те 'награде'одрекнем", рекла је Нађа Хигл.

Она је у тексту недавно објављеном на свом блогу најавила овај потез уз опаску да је Панчево по свему судећи крцато првацима свијета у пливању па за све њих нема мјеста на једном панчевачком базену.

Нађа Хигл је у историју српског спорта ушла 31. јула 2009. године као прва жена из Србије која је постала свјетска првакиња у пливању, а злато је освојила у дисциплини 200 метара прсно. Мајка је двоје дјеце. У фокусу медија  недавно се нашла када је објавила да болује од тешке болести.

Извор: СРНА