latinica  ћирилица
07/09/2017 |  15:41 | Аутор: РТРС

Спријечено кријумчарење веће количине текстилне робе

Службеници Јединице граничне полиције Зворник спријечили су кријумчарење веће количине текстилне робе из Србије у БиХ.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Кријумчари су покушали превести робу чамцем преко ријеке Дрине, а о догађају је обавијештено Тужилаштво БиХ и у току је рад на откривању починилаца овог кривичног дјела, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Службеници Јединице граничне полиција Бијељина спријечили су кријумчарење 1.950 кутија цигарета на граничном прелазу Попови, на улазу у БиХ.

Цигарете су биле сакривене у намјенски направљеном бункеру аутомобила "ситроен", регистарских ознака Србије, којим је управљао лице чији су иницијали М.М. /45/, држављанин Србије.

Кријумчарене цигарете и возило су привремено одузети, а према наредби надлежног тужиоца БиХ, против лица М.М. биће достављен извјештај због сумње да је починио кривично дјело кријумчарење, а у вези с недозвољеним прометом акцизних производа.

Службеници граничне полиције Аеродром Сарајево јуче су ухапсили лице чији су иницијали Д.М. /39/, држављанина БиХ, којег потражују надлежни органи због више кривичних дјела и то Основни суд у Новом Граду ради издржавања казне затвора и кривичног дјела тешка крађа, те Основни суд у Приједору и Општински суд у Босанској Крупи због крађа.

Лице је стигло на аеродром Сарајево летом из Беча и предато је службеницима Судске полиције Источно Сарајево.

Извор: Срна