latinica  ћирилица
08/09/2017 |  08:24 ⇒ 13:55 | Аутор: РТРС

Сајам привреде у Модричи

У Модричи ће данас и сутра бити одржан Осми сајам привреде на којем ће се представити 218 излагача из 28 градова Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Брчко дистрикта.
Модрича: Сајам привреде (архив) - Фото: СРНА
Модрича: Сајам привреде (архив)Фото: СРНА

Славко Стојић, директор Развојне агенције општине Модрича, која је са општином организатор манифестације, рекао је да је ово осми Сајам, који ће бити одржан на 5.800 метара квадратних изложбеног простора, од чега ће у затвореном простору бити 1.000 метара квадратних.

Стојић је истакао да ће паралелно бити одржан и сајам пољопривредног предузетништва и сточарства, пчеларства, биће представљене туристичке понуде са укупно 89 излагача, те конференције о актуелним темама из области предузетништва и пољопривреде, као и пословни сусрети, уз богат културно-умјетнички програм.

Манифестацију под називом "Осми сајам привреде Модрича 2017" отвориће министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, најављено је из овог министарства.

Отварању сајма присутвоваће министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, начелник општине Модрича Младен Крекић, те представници општина, институција и организација у окружењу.

Број излагача на Осмом сајму привреде већи је за 36 у односу на прошлу годину. Излагачи су из области пољопривреде, угоститељства и туризма.

Према подацима локалне Развојне агенције, највећи број излагача на модричком Сајму био је 2015. године, када је производе и услуге представило 220 излагача из БиХ, Србије и Хрватске.

Упркос катастрофалним поплавама 2014. године, на Сајму привреде је те године учествовало 170 излагача.

Извор: СРНА