latinica  ћирилица
08/09/2017 |  08:46 ⇒ 15:55 | Аутор: РТРС

Одређен једномјесечни притвор Јосипу Шимићу

Општински суд у Сарајеву одредио је касно синоћ једномјесечни притвор новинару Јосипу Шимићу који је осумњичен за кривична дјела фалсификовање исправе и лажно представљање, потврђено је за Н1 у Општинском суду у Сарајеву.
Јосип Шимић - Фото: РТРС
Јосип ШимићФото: РТРС

Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево јуче послијеподне је предложило Општинском суду у Сарајеву одређивање једномјесечног притвора Шимићу, због опасности од утицаја на свједоке, прикривања доказа и понављања кривичног дјела.

СИПА је ухапсила Шимића прије два дана на подручју Крешева, по налогу Тужилаштва Кантона Сарајево због сумње да је фалсификовао службени документ ове агенције.

Шимић је јуче, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцу, предат на даље поступање Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево након криминалистичке обраде у СИПА.

Он је Тужилаштву БиХ 28. аугуста доставио кривичну пријаву против министра безбједности БиХ Драгана Мектића, уз коју је приложио и документ СИПА у којем је наведено да је ова агенција "пратила и прислушкивала вршиоца дужности главног тужиоца БиХ Гордане Тадић", те да су информације и транскрипти достављани Мектићу.

Извор: Н1