latinica  ћирилица
08/09/2017 |  14:49 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Богданић у посјети Родитељској кући у Бањалуци

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је да је за несметан рад Родитељске куће у Бањалуци годишње потребно 50.000 КМ, што је обезбијеђено грантовима овог и Министарства породице, омладине и спорта.
Министар Богданић - Родитељска кућа - Фото: СРНА
Министар Богданић - Родитељска кућаФото: СРНА

Поводом обиљежавања годишњице рада Родитељске куће, Богданић је рекао да постоји договор да Универзитетски клинички центар Републике Српске, град Бањалука, као и неке компаније подрже рад куће својим учешћем, а да Влада посредством ова два министарства обезбиједи потребна средства.

"Успјели смо исплатити око 60.000 КМ из средстава планираних за прошлу годину, од чега 57.000 КМ за неплаћене завршене радове, а у наредних пар дана исплатићемо цјелокупан грант Министарства здравља за ову годину у износу од 20.000 КМ", навео је Богданић.

Помоћник министра за породицу у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске Босиљка Бошњак истакла је да исплата грантова за рад ове куће убудуће неће каснити.

Замјеник вршиоца генералног директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске Ненад Стевандић додао је да је веома задовољан функционисањем Родитељске куће, наводећи да њена близина УКЦ-у доприноси бољим резултатима лијечења пацијената.

Предсједник Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" Дијана Берић подсјетила је да у току прве године рада Родитељске куће у њој боравило 36 породица из свих крајева Републике Српске. Она је појаснила да се рад куће финансира из буџетских средстава и донација приватних компанија, као и да се организују разне мафестације ради прикупљања средстава

Родитељска кућа прошле године проглашена је најуспјешнијим донаторским пројектом у БиХ, а за изградњу куће обезбијеђено је 850.000 КМ у акцији која је реализована захваљујући подршци предсједника Републике Српске.

Извор: СРНА