latinica  ћирилица
08/09/2017 |  17:03 ⇒ 17:03 | Аутор: РТРС

Слоун Стивенс изборила прво финале!

УС Опен ће ипак добити нову шампионку. У првом америчком полуфиналу дана, Слоун Стивенс је савладала искусну Венус Вилијамс са 6:1, 0:6, 7:5.
Слоун Стивенс - Фото: ТАНЈУГ
Слоун СтивенсФото: ТАНЈУГ

Вилијамсова, шампионка из 2000. и 2001. пропустила је прилику да се пласира у своје пето финале у Њујорку, па ће Стивенсова играти за први велики трофеј и укупно пету титулу у каријери. Поразом Вилијамсове постало је јасно да ће нека од преосталих полуфиналисткиња први пут славити на УС Опену.

Био је то крајње чудан меч у прва два сета. Боље речено, није било претерано квалитетне игре, обје су грешиле у серијама и тек у сету одлуке видјела се борба достојна полуфинала Гренд слема.

У почетном сету, Вилијамс је дјеловала одсутно. Дозволила је противници да јој одузме сервис два пута, за 3:1 и 5:1 и па је Слоун лако стекла предност у мечу.

Сасвим супротна слика услиједила у другом сету, као да су играчице само замијениле улоге. Стивенсова је почела да прави грешке у низу, Венус је доминирала и за пола сата добила сет без изгубљеног гема.

Драма је остављена за крај. Стивенсова је почела боље, повела са 2:0, али је Вилијамсова подигла ниво игре и окренула на 3:2. Ипак, у седмом гему, Слоун је направила брејк и када се чинило да ће меч превагнути на њену страну, Венус је узвратила рибрејком за 4:4, а потом и повела са 5:4.

Од тог момента, све се окренуло на страну 24-годишње Американке, тек 83. на свјетској листи. Одиграла је фантастично у наредна три гема, добила сет са 7:5 и пласирала се у своје прво Гренд слем финале у каријери.

Успјех добија посебно на значају ако се има у виду да јој је ово био тек пети турнир који је играла послије паузе због операције стопала.

- Венус је сјајна, била ми је част што сам играла против ње један овакав меч. Била сам ријешена да се концентришем само на своју игру, јако сам срећна због пласмана у финале. Сви знају какав је Венус борац, знала сам да морам да подигнем ниво игре у финишу трећег сета, успјела сам и награда је финале - поручила је Стивенсова.

Извор: Б92