latinica  ћирилица
08/09/2017 |  20:17 ⇒ 21:57 | Аутор: РТРС

Пронађена локација на којој се скривао Сејфовић

На подручју села Грајани код Високог пронађена је локација на којој се скривао Амел Сејфовић за којим полиција трага од када је побјегао из Казнено-поправног завода /КПЗ/ Сарајево.

Портал "Кликс" преноси да су на тој локацији пронађене ствари за које се сумња да су Сејфовићеве, али да се не зна гдје се он налази.

Тренутно се врши криминалистичка обрада особе, која је ухапшена под сумњом да је помогла Сејфовићу у бјекству, након чега ће бити предата Тужилаштву Кантона Сарајево.

За Сејфовићем, који је из затвора побјегао 3. септембра расписана је потјерница, а траг му се након бјекства губи на подручју Високог, гдје се већ данима врше претреси.

Свакодневно се приводе особе за које постоји сумња да су биле дио мреже која му је помогла.

У притвору су два чувара и један медицински техничар из КПЗ, те особа која је ухапшена у Високом. Остали су након испитивања у Тужилаштву Кантона Сарајево пуштени на слободу.

Сејфовић се налазио у притвору јер је са још осам особа оптужен за пљачку Рајфајзен банке на Илиџи 2015. године када су украли око 300.000 КМ, а унакрсној ватри бјежећи усмртили бициклисту Кему Башића.

Извор: СРНА