latinica  ћирилица
09/09/2017 |  09:37 ⇒ 09:38 | Аутор: РТРС

Нема застоја у одвијању саобраћаја

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа без застоја и посебних ограничења, по мјестимично влажним коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Спорије одвијање саобраћаја може се очекивати на дионицама на којима је због радова измијењен режим вожње и регулисан привременом сигнализацијом.

Због санације тунела Каловита Брда на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале обустављен је саобраћај у тунелу, а возила се преусмјеравају на обилазницу која се налази у непосредној близини. Предвиђено је да радови трају до краја новембра.

Обустављен је саобраћај на дијелу магистралног пута Бијељина-Угљевик који пролази кроз бијељинске улице 27. марта и Српске војске због изградње канализационе мреже.

Саобраћај теретних возила одвија се обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

На дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор у току је изградња вијадукта "Маховљани", која је због тога затворена за саобраћај, па возачи могу користити петљу "Александровац".

На ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја због постављања лед маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице".

Возила успорено саобраћају на магистралном путу Бањалука-Прњавор због радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор. На овој дионици саобраћај ће се до 31. августа одвијати у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час, а могуће су и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

На дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету Маховљанске петље због изградње вијадукта долази до обуставе саобраћаја у времену од 23.00 до 5.00 часова у максималном трајању до 30 минута.

На подручју општине Сребреница због реконструкције коловоза измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар.

На регионалном путном правцу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака због клизишта возила саобраћају једном траком.

У ФБиХ актуелни су радови на магистралним путним правцима Оџак-Доњи Свилај, Ступари–Кладањ и Симин Хан-Калесија, као и на регионалним путевима Живинице-Међаш, Сребреник-Доња Ораховица и Кнежево-Турбе.

На граничним прелазима у БиХ нису забиљежена дужа задржавања. Из АМС подсјећају да су за међународни промет возила привремено отворени гранични прелази Дужи-Имотица, Орахов До-Слано и Хаџин Поток-Боговоља.

Извор: СРНА