latinica  ћирилица
09/09/2017 |  19:01 | Аутор: РТРС

"Накнаде за незапослене породиље најбоља иницијатива у посљедњих десетак година"

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да је најављена мјера Владе Српске за плаћање накнаде за незапослене породиље у висини минималне плате једна од најбољих иницијатива која је покренута у посљедњих десетак година и било би добро да је сви подрже.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"Било би добро да се потрудимо да имамо контролне механизме да не би дошло до њеног застоја. Уједињена Српска је и раније покретала иницијативе које су усвајане, нарочито оне које се односе на годину дана стажа за свако рођено дијете", рекао је Стевандић Срни који је предсједник Уједињене Српске.

Он каже да је Уједињена Српска на заједничком путу са онима који хоће на тај начин да побољшају популациону политику.

"Они који то критикују - странке које су у коалицији на нивоу БиХ, најбоље би било да и они кажу `ево даћемо и ми још по 400 КМ из Савјета министара БиХ`, а не да оспоравају оне добре пројекте у Републици Српској", рекао је Стевандић.

Стевандић истиче да Република Српска ово може да приушти, а тиме ће доказати да је озбиљна у вези са бригом о породици и о популацији и да је на вријеме почела да брине "да нас не буде много мање".

Стевандић је нагласио да постоји сет закона које би требало донијети како би се побољшало стање у овој области, али се не могу сви одједном реализовати.

Он је рекао да треба ићи "корак по корак" и сваке године реализовати по нешто и од онога што се може.

"У датој ситуацији мислим да је ово добар почетак", рекао је Стевандић.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бијељини да ће Влада Српске из буџета исплаћивати накнаде за незапослене породиље у висини минималне плате, које ће увести од наредне године.

Извор: СРНА