latinica  ћирилица
10/09/2017 |  08:10 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Евробаскет: Србија у четвртфиналу

Кошаркаши Србије побиједили су Мађарску 86:78 у осмини финала Евробаскета. "Орлови" су се пласирали у четвртфинале у коме ће играти против Италије.
Кошаркаши Србије (фото: StarSport) -
Кошаркаши Србије (фото: StarSport)

Најбољи у побједи Србије је био Огњен Кузмић који је са 17 поена, 10 скокова и три асистенције дошао до дабл дабл учинка. Богдановић је имао 17 поена и шест асистенција, а Мачван и Марјановић су имали по 14 кошева.

Код Мађара се страховало од Адама Ханге и Давида Војводе, а заблистао је Перл са 22 поена, а био је добар и Ференц са 15 поена (шут за три 4/6). Ханга је заустављен на само једном поену, а Војвода на 11, али је погађао споља када год је требало да се Мађарска приближи.

Репрезентација Летоније побиједила је Црну Гору са 100:68 у осмини финала Европског првенства у Румунији, Турској, Израелу и Финској.

Невјероватни у редовима балтичке земље били су Кристапс Порзнигис и Јанис Тима, који су постигли 19, односно 21 поен. Сјајан је био и Стрелнијекс са 12 поена и 7 асистенција.

У редовима Црне Горе само су Дубљевић и Вучевић били на висини задатка. Играч Орланда је меч завршио са 16 поена и девет скокова, док је Дубљевић убацио 21 поен.

Репрезентација Шпаније пласирала се у четвртфинале Евробаскета, пошто је са 73:56 побиједила домаћина Турску.

Рубио је био и најефикаснији у редовима Шпаније са 15 поена, док је код Турске Коркмаз убацио 20.

Шпанија ће у четвртфиналу играти против репрезентације Њемачке.

Подсјећамо, Грчка је побиједила Литванију, а велико изненађење је била побједа Њемачке над Француском.

Извор: РТРС, Б92