latinica  ћирилица
10/09/2017 |  16:28 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Црни врх: Сјећање на страдале припаднике ВРС (ВИДЕО)

Парастосом, паљењем свијећа и полагањем вијенаца на спомен- плочу која је више пута била скрнављена, на Црном врху код Зворника обиљежена је 25-та годишњица страдања 11 цивила и припадника полиције и Војске Републике Српске.
Зворник - Црни врх (Фото: Palelive.com) -
Зворник - Црни врх (Фото: Palelive.com)

Њих су 10. септембра 1992. године у засједи убили припадници муслиманских јединица тзв. Армије БиХ из Сребренице. И 25 година послије породице убијених највише боли чињеница да ни за овај злочин и поред бројних доказа, нико није одговарао.

- Он је погинуо на овом путу овдје на Црном Врху, ишао да доведе жену са Снагова и наишла колона и њега ухватила. Жена остала рањена, унуче погинуло, он погинуо, нашао га мртва и сахранио га, како живим то ја знам - рекао је отац погинулог борца Војислав Новичић.

- Нажалост још нико није процесуиран за тај ратни злочин, али ваљда ће једном и та истина доћи на видјело, ваљда ће прорадити грижа савјет у некога да каже да је то стварно један гријех који је направљен - истакао је предсједник Предсједништва Борачке организације Зворник Миодраг Павловић.