latinica  ћирилица
10/09/2017 |  16:30 | Аутор: РТРС

Покренута петиција за ослобађање Братислава Дикића

Новинар и књижевник Славица Јовановић покренула је петицију за ослобађање генерала полиције Братислава Дикића, некадашњег команданта Жандармерије Србије, којем се суди за покушај државног удара у Црној Гори на дан парламентарних избора 16. октобра прошле године.
Братислав Дикић - Фото: ТАНЈУГ
Братислав ДикићФото: ТАНЈУГ

Јовановићева је навела да је Дикић ухапшен у Црној Гори "непосредно пред њен улазак у НАТО, те да је јасно као дан и да је у питању чиста намјештаљка".

У тексту петиције се наводи да је Дикић тешко болестан и да је, када је ухапшен, кренуо у Манастир Острог, а не да прави државни удар за шта га оптужују, те да говори истину коју Црна Гора не жели да чује.

Према наводима из текста петиције, Дикић је "српски херој због чега се и нашао на удару оних који образа немају, који су први признали независно Косово, који распарчавају територију у корист Албанаца и Велике Албаније".

У тексту се подсјећа да су "Албанци из Македоније дочекивали сународнике у мртвачким сандуцима уз највеће почасти иако је ријеч о албанским терористима, да су муслимани дочекивали Насера Орића, те са каквим овацијама је дочекан ратни злочинац у Хрватској Анте Готовина, док се српска страна предала и ћути када је ријеч о најзаслужнијим и најутицајнијим Србима".

"За сваког Србина треба да се боримо ко за зјеницу свог ока ма гдје се налазио, посебно за хероја какав је Дикић", наведено је тексту петиције.

Извор: СРНА