X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/09/2017 |  08:18 | Аутор: РТРС

Мокри коловози, магла у котлинама

На већини путних праваца у Републици Српској овог јутра вози се по мокрим и влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима скрећу пажњу на јутарњу маглу, посебно у котлинама и дуж ријечних токова.
Путеви (архива) -
Путеви (архива)

На путним правцима које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз, а на свим путним правцима из АМС савјетују опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу.

У времену од 11.00 до 11.45 часова због одржавања пењачког "Дрил енд чил фестивала" обуставља се саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека у кањону Тијесно, у близини рафтинг слалом стазе.

У вријеме обуставе саобраћај се преусмјерава на путни правац Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

Због радова на санацији тунела Каловита Брда на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале саобраћај је у тунелу потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини.

У току су радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље, у времену од 23.00 до 5.00 часова повремено се обуставља саобраћај у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

У току је изградња канализационе мреже у Бијељини, због чега је на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у улицама 27. марта и Српске војске саобраћај обустављен за сва возила.

Саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор

Измјене у одвијању саобраћаја планиране су у периоду од 7.00 до 19.00.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија тако да обуставе трају 30, а пропуштање саобраћаја 10 минута.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Површнице-Лопаре изводе се радови на санацији клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

АМС Републике Српске подсјећа возаче на почетак нове школске године и позива их да возе опрезно у зонама основних и средњих школа, те да обрате посебну пажњу на ђаке који се крећу дуж коловоза.

У току је традиционална кампања "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас" која ће трајати током цијеле школске године.

У већем дијелу Федерације БиХ вози се по мокрим коловозима, а у сјеверозападним крајевима могући су повремени јачи удари вјетра.

Радови су у току на магистралним путевима Оџак-Доњи Свилај, Ступари–Кладањ и Симин Хан-Калесија, као и на регионалним путевима Живинице-Међаш и Сребреник-Доња Ораховица.

На граничним прелазима у БиХ јутрос задржавања при преласку границе нису дужа од 30 минута.

Извор: СРНА