latinica  ћирилица
11/09/2017 |  09:53 | Аутор: РТРС

НСРС сутра о Приједлогу измјена кривичног закона по хитном поступку

Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра по хитном поступку приједлог закона о измјенама и допунама Закона о кривичном поступку Српске и приједлог закона о измјени и допунама Закона о сузбијању корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.
Народна скупштина Републике Српске (Фото: gdb.rferl.org) -
Народна скупштина Републике Српске (Фото: gdb.rferl.org)

На дневном реду 21. редовне сједнице парламента Српске су приједлози закона о рударству, о заштити становништва од заразних болести, о измјенама и допунама Закона о геолошким истраживањима, о измјенама и допунама Закона о Економско-социјалном савјету, те о приједлогу Кодекса понашања народних посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Биће разматрани и нацрти закона о роковима измирења новчаних обавеза у пословним трансакцијама, о хемикалијама, о средњем образовању и васпитању.

На дневном реду је приједлог стратегије развоја трговине Републике Српске до 2022. године, те нацрт стратегије менталног здравља у Републици Српској за период од 2017. до 2027. године.

Посланици ће разматрати извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета Српске за 2016. годину, те годишњи ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике за 2017. годину.

Пред посланицима ће се наћи извјештај о стању сектора осигурања у Републици Српској за 2016. годину, извјештај о раду Агенције за осигурање Републике за 2016. годину, извјештај о финансијском пословању републичке Агенције за осигурање за 2016. годину са закључком Владе Републике Српске.

Народна скупштина разматраће извјештај о реализацији Стратегије развоја туризма Републике Српске за период од 2011. до 2020. године у 2016. години, годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ за 2016. годину.

Биће разматран извјештај о раду јавног предузећа Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/ за 2016. годину, План рада за 2017. годину и извјештај о ревизији финансијског пословања РТРС-а за 2016. годину - екстерна ревизија.

Предвиђено је да прва тачка дневног реда буду посланичка питања предсједнику Владе Републике Српске.

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова.

Извор: СРНА