latinica  ћирилица
11/09/2017 |  12:08 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

Нови Град- Уна привукла бројне туристе (ВИДЕО)

Туризам у Новом Граду зима значајно мјесто у стартегији развоја ове локалне заједнице. Овогодишња туристичка сезона била је успјешна, јер је забиљежен већи број туриста.
Нови Град - Фото: РТРС
Нови ГрадФото: РТРС

Садржаји на ријеци Уни и њена љепота и ове године привукли су многобројне туристе. Иако још нема довољно смјештајних капацитета, ипак они који се баве овим послом задовољни су туристичком сезоном.

- Уна је непоновљива, увијек привлачи туристе и они долазе. Ми смо се трудили да туристи оду задовољни. Наравно, има ту неких грешака које морамо исправити, а на њима се учи - каже Зоран Умићевић, из Градске плаже "Ада".

Мирослав Бабић, из кампа на Уни, наводи да туристи долазе да се опусте и одмарају.

- Пружам им услуге рибарења лађом, купање, а ту је и добра домаћа храна. Покушавам се снаћи у свему томе, мало је тешко али иде на боље - искрен је Мирослав.

Већ три године у Новом Граду дјелује Туристичка организација која је много урадила на промоцији туристичких потенцијала. Организовали су бројне садржаје на Уни.

Момир Ковачевић, диркетор ТО Нови Град, каже да је ова сезона за 30 одсто успјешнија него прошлогодишња.

- Томе је погодовало и лијепо вријеме, јер је било доста сунчаних дана. Генерално, од јуна су кренуле активности које су допринијеле да све буде успјешније - рекао је Ковачевић.

Осим туристичких потенцијала ријека Уне, Сане и Јапре, много се урадило и на промоцији сеоског туризма који би требало да буде у функцији наредне сезоне.