latinica  ћирилица
11/09/2017 |  14:44 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

У уторак смјена сунчаних и кишних интервала (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјенљиво облачно, уз смјену сунчаних и кишних интервала, уз дневну температуру ваздуха од 19 до 24 степена Целзијусова.

Ујутро ће на западу бити облачно са мјестимичном кишом и знатно свјежије вријеме, а у осталим крајевима углавном суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 15 степени, на југу до 18 степени Целзијусових.

На истоку ће током дана бити мало топлије уз више сувог времена у првом дијелу дана, поподне и у тим предјелима очекује се захлађење уз мјестимичну кишу, док ће на сјеверу и западу више сувог времена бити поподне, када ће доћи и до смањења облачности уз сунчане интервале.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверозападни, а у Херцеговини југозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У Републици Српској и ФБиХ данас пријеподне повремена киша је падала на западу, гдје је било свјежије, док је у осталим предјелима било суво и топлије.

Температуре ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 11 степени, Бихаћ 18, Сански Мост 19, Ливно и Приједор 21, Сарајево 22, Бањалука, Дрвар, Груде и Требиње 23, Бугојно, Јајце и Неум 24, Мостар и Соколац 25, Столац 26, Добој 28, Градачац, Сребреница и Тузла 29, Зворник 30, Бијељина 33 степана Целзијусова.

Извор: СРНА