latinica  ћирилица
12/09/2017 |  08:23 | Аутор: РТРС

Савјет министара данас о административним таксама и квалитету високог образовања

Савјет министара разматраће данас приједлоге одлука о допуни тарифе административних такси и приједлоге о усвајању Оквира размјене информација у БиХ.
Савјет министара БиХ - сједница - Фото: РТРС
Савјет министара БиХ - сједницаФото: РТРС


Чланови Савјета разматраће и приједлоге о измјенама Одлуке о учлањењу Савјета министара у Европски регистар за осигурање квалитета високог образовања, као и приједлоге о начину евидентирања и чувања документације Комисије за границу БиХ у архиву Министарства цивилних послова.

Дневним редом сједнице предвиђено је и разматрање Нацрта одлуке о ратификацији Споразума између БиХ и Краљевине Шпаније о размјени и међусобној заштити тајних података. У плану је и разматрање низа информација, међу којима су Информација о активностима на изради Стратегије за борбу против дискриминације у БиХ и Стратегије за промоцију и заштиту људских права у БиХ.

Савјет министара требало би да се упозна и о укупним активностима Дирекције за европске интеграције у вези с управљањем процесом европских интеграција, да размотри Информацију о учешћу БиХ у програмима Европске уније 2014-2020. година, затим Информацију о кориштењу средстава из ИПА фондова и о припреми пројеката чија би се реализација финансирала из средстава ИПА два.

Предвиђено је разматрање Информације о потешкоћама у раду Комисије за интегрисано управљање границом БиХ, као и низа извјештаја о раду институција, органа или делегација БиХ, те припрема одговора на питања посланика и делегата у Парламентарној скупштини БиХ.

Извор: СРНА