latinica  ћирилица
12/09/2017 |  11:43 ⇒ 13:06 | Аутор: РТРС

Кошарац: Коалиција СДС и СДА донијела више од 50 одлука штетних за Српску

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да је коалиција на власти у заједничким институцијама БиХ, предвођена СДА и СДС, у протекле три године донијела више од 50 одлука које су имале циљ да нанесу политичку, економску и финансијску штету Републици Српској.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Наше анализе показују да се та пропала коалиција, која је на власт дошла уз подршку странаца, није бавила ничим другим осим вођењем специјалног рата против Републике Српске и њених институција. И у томе, као и у свему другом, били су неуспјешни и зато су сада у процесу распада", рекао је Кошарац у изјави за Срну.

Он је додао да "челници СДС-а, ПДП-а и других странака које чине такозвани Савез за промјене очекују нову политичку и финансијску подршку странаца годину дана уочи општих избора".

"Бранислав Бореновић мисли да ће бити битан ако га помилује /њемачки канцелар/ Ангела Меркел! Вршилац дужности шефа ПДП-а још није схватио да се на власт долази подршком народа, а не странаца", поручио је Кошарац.

Он је нагласио да ће посланици СНСД-а на сутрашњем наставку сједнице Представничког дома указати на нерад, неспособност и бахатост актуелног Савјета министара БиХ, као и на непријатељски однос којег предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић и већина његових министара свакодневно показују према институцијама Републике Српске.

"Звиздић и актуелни Савјет министара немају подршку већине у Представничком дому парламента БиХ и очекујем да ће то бити потврђено и на сутрашњем наставку сједнице. Не знам хоће ли бити захтјева за изгласавање неповјерења Савјету министара, али знам да ће посланици СНСД-а подржати сваки такав захтјев", поручио је Кошарац.

Извор: СРНА